Nieuws over veilig wonen terug naar het nieuws overzicht

Zet je alarm altijd AAN als je weggaat!

24 november 2014

Je kunt veel doen aan inbraakpreventie. Maar zijn ze eenmaal binnen, dan is het zaak dit zo snel mogelijk te signaleren met een inbraakalarmsysteem. Velen hebben zo’n alarm, maar zetten het zelden aan. Dan heeft het natuurlijk weinig zin. Maak hierover goede afspraken thuis. Zo voorkom je dat dieven ongestoord hun slag kunnen slaan.
 
Alarm . . . wegwezen
Inbrekers en insluipers worden door goed hang- en sluitwerk en andere inbraakpreventie maatregelen vaak ontmoedigd. Vooral de gelegenheidsinbreker gaat dan liever een deurtje verder. Komen ze toch binnen, dan voorkomt een goed geïnstalleerd alarm, doormelding en opvolging dat de dieven ongemerkt hun slag kunnen slaan in je woning. Of je alarmsysteem nu draadloos is of bedraad, er wordt direct alarm geslagen. De inbreker zal door het alarm niet lang willen blijven. Zorg dat de meest waardevolle spullen ook niet voor het grijpen liggen!
 
Inbreker op camera
Door het gebruik van beveiligingscamera’s in je huis kan de inbraak ook direct worden geverifieerd. Dat is belangrijk voor de inzet van de politie. Die komen pas in actie als het zeker is dat bij u wordt ingebroken. Directe doormelding van beelden naar uw mobiele telefoon geeft u de kans direct actie te ondernemen en de politie of 112 te bellen.
 
Alarmsysteem op maat
Een alarm werk alleen goed als het aansluit bij je woning. Gebruik de gratis app ‘Ikwoonveilig’ om je eigen alarmsysteem te ontwerpen. Bezoek daarna de webwinkel met een groot assortiment kwalitatieve beveiligingsproducten en diensten speciaal voor woningbeveiliging. 
 
Zet je alarm AAN
Een inbraaksysteem help om een inbraak te voorkomen of de schade te beperken. Voorwaarde is wel dat je het alarm AAN zet als je het huis verlaat. Ook al is het maar voor 10 minuten. Maak hierover afspraken thuis! Een inbraak is zo gepleegd. En je moet er niet aan denken dat een inbreker binnen is als je thuiskomt of je kinderen…


met