Nieuws over veilig wonen terug naar het nieuws overzicht

Woningbeveiliging moet wel praktisch blijven

29 september 2014

Om je woning te beveiligen tegen inbraak of brand kun je ver gaan. Je hoeft er geen bunker van te maken.
Neem de juiste maatregelen.

Je hoeft niet te overdrijven. 
Het moet vooral praktisch blijven.

'Ik woon veilig'
De Amerikaan Joseph Lewellyn woont veilig dankzij een nieuw sprinklersysteem dat hij heeft ontwikkeld. Bij bosbranden of naburige branden houdt het systeem het huis via het dak of je auto nat. Het systeem wordt bovenop daken van woningen en garages bevestigd. Niet echt iets om zelf direct ook te gaan doen. Veilig wonen kan ook eenvoudiger en praktisch door bijvoorbeeld op de juiste plaatsen een rookmelder te plaatsen en thuis goede vluchtwegen te hebben voor het geval dat….

Je woning beveiligen kun je zelf
Rookmelders alarmeren bij brand. Hoe eerder je bij brand wordt gewaarschuwd, hoe meer tijd er is om iedereen in veiligheid te brengen en de brandweer te waarschuwen. Door rookmelders te plaatsen, word je tijdig gewaarschuwd en voorkom je onnodige schade die veelal onherstelbaar is.
 
Een goed werkende rookmelder / brandmelder beveiligt 24 uur per etmaal, 360 dagen van het jaar tegen brand. Zorg wel dat je brandmelder liefst maandelijks test om niet voor verrassingen te komen staan, zoals een lege batterij waardoor de (losse) rookmelder niet meer werkt.

Brand en inbraakbeveiliging combineren
Wanneer je een inbraakalarmsysteem hebt of aanschaft, kun je ook de brandmelders hieraan koppelen. Het voordeel van zo’n gecombineerd beveiligingssysteem met inbraak- en rookmelders is:
  • alarmering gaat via het luide alarm
  • inbraak- en brandmelding worden beide doorgemeld
  • 1 systeem in huis
Denk dus na over inbraak en brand bij de aanschaf van een alarmsysteem in je woning.
 
Zelf aan de slag met woningbeveiliging?
Ieder huis is anders. Er zijn dus geen standaard oplossingen. Gebruik de ‘Ikwoonveilig’ – app om zelf een inbraak beveiligingsplan op maat te maken en kies bij aanschaf voor een systeem met uitbreidingsmogelijkheden voor brandpreventie.

Zo zijn jij en je huisgenoten extra goed beveiligd.


met