Nieuws over veilig wonen terug naar het nieuws overzicht

Verminder zelf het risico van inbraak in je huis

01 september 2014

Voorkom inbraak in je woning. Je huis beveiligen tegen inbraak kun je zelf. Het begint bij een goede organisatie en goed hang- en sluitwerk. Wil je meer inbraakpreventie? Installeer dan een inbraak alarminstallatie. Koop wel de juiste spullen en plaats ze op de juiste wijze.
 
Voorkom inbraak door goede organisatie
 

  • Sluit alle deuren en ramen als je de woning verlaat. Ook als je even weg bent.
  • Gebruik een tijdschakelaar voor verlichting bij afwezigheid (ook op de 1ste etage).
  • Laat geen sleutels aan de binnenkant van sloten zitten.
  • Zorg dat waardevolle spullen niet zichtbaar zijn voor voorbijgangers.
  • Plaats ladders en containers zodat je er niet op kunt klimmen.
  • Laat niet via social media weten dat u op vakantie bent.
 
 
Inbraakpreventie met goed hang- en sluitwerk
Zorg voor SKG-goedgekeurd hang- en sluitwerk met minimaal 2 sterren. Denk bij goede afsluiting niet alleen aan de voor- en achterdeur. Ook ramen en andere deuren (balkon) die bereikbaar zouden kunnen zijn (souterrain, keuken, toilet en badkamer, balkondeur) moeten goed afsluitbaar zijn. Verder kun je denken aan:
 
  • Gebruik inbraakwerend of veiligheidsglas.
  • Plaats inbraakwerende rolluiken of traliewerk.
  • Zorg voor goede buitenverlichting, vooral bij de voordeur.
  • Plaats hekwerken om je tuin
 
 
Alarminstallatie in huis voor extra woningbeveiliging
Wil je de kans op inbraak nog kleiner maken, laat dan een inbraakalarm installeren. Dit (draadloos) elektronisch veiligheidssysteem signaleert de aanwezigheid van een indringer en geeft een signaal af.
 
Kies er voor het alarm door te laten melden. Bijvoorbeeld met een stil alarm waarbij jij of een speciale dienst op afstand wordt gewaarschuwd of een alarm waarbij je een luid alarm hoort (dit mag niet altijd!). Er zijn ook systemen die gebruik maken van camera’s.
 
 
Zelf je plan voor een alarminstallatie maken
Zorg wel dat je alarmsysteem bij je woning en woonsituatie past. Een huisdier of melders op de verkeerde plek geven nodeloos vals alarm en beschermen vaak onvoldoende. Gebruik de ‘Ikwoonveilig’-app voor je eigen beveiligingsplan.
 
 
Koop de juiste spullen
Je huis zelf beveiligen is simpel als je weet wat je, waar nodig hebt. Gebruik hiervoor de app ‘Ikwoonveilig’. Koop kwalitatief goede beveiligingsspullen (ook camera’s). Bezoek de Betecom webwinkel. Dan weet je dat het goed is en kunnen we je altijd helpen met advies, programmeren en installeren.
 
 
Toch ingebroken…
Heb je de pech dat er toch wordt ingebroken, dan helpt het om kostbare spullen niet op 1 plek voor het grijpen neer te leggen. De inbrekers hebben dan meer tijd nodig. Registreer of markeer je kostbaarheden. Stel dat de buit ergens wordt teruggevonden, dan zijn uw spullen eenvoudig te herkennen.


met