Nieuws over veilig wonen terug naar het nieuws overzicht

Veilig BBQ-en? Zo wordt het nog veiliger

30 juli 2015

Voorkom brandwonden en woningbrand. Houd kleine blusmiddelen paraat!

Brand in je woning door een omvallende BBQ of heftige brandwonden door het verkeerd aansteken ervan. Het komt dagelijks voor. Pas dus op en zorg dat je blusmiddelen bij de hand hebt.

Volgens de Nederlands Brandwondenstichting is vooral de zomer berucht om het aantal brandwonden met brandbare vloeistoffen. Dit komt met name door het onveilig omgaan met de BBQ. Ook de brandweer wijst de BBQ aan als bron van veel woningbranden in de zomer. Denk ook aan je kleding.

Brandveiligheid in en om huis
Gevaar zit in een klein hoekje. Dat geldt ook voor brand. Zorg dat je altijd blusapparatuur bij de hand hebt. Liefst een schuim- of poederblusser, een blusdeken en EHBO-spullen. Ook in vakantiewoningen is het belangrijk om met kleine blusmiddelen en rookmelders de brandveiligheid zeker te stellen.

Bekijk de pakketten voor brandveiligheid voor je woning, met kleine blusmiddelen, blusdekens, EHBO-spullen en rookmelders in onze Betecom webwinkel voor kwalitatief goede beveiligingsmiddelen met advies, voor een concurrerende prijs.
 

Tips: veilig BBQ-en doe je zo
Voorkomen is altijd beter dan blussen. Dus wees voorzichtig met BBQ-en. Lees de tips van de Brandwondenstichting om veilig te BBQ-en.

 


met