Nieuws over veilig wonen terug naar het nieuws overzicht

Sleutelkluisjes, niet altijd veilig wonen

07 november 2016

Mensen die afhankelijk zijn van thuiszorg of andere hulp, gebruiken vaak een sleutelkastje. Het openbreken van deze sleutelkluisjes is regelmatig in het nieuws. Inbrekers slaan hun slag bij hulpbehoevende bewoners. Gebruik je een sleutelkluis, kies dan voor een SKG**-gecertificeerd sleutelkluisje.
 
Sleutelkluisje handig, maar pas op
Een sleutelkluisje naast de voordeur is handig. Het bevat een huissleutel. Zo kan familie of hulpverlener de woning eenvoudig in. Helaas weten inbrekers er ook raad mee. Wees dus op je hoede bij het aanschaffen van een sleutelkluisje! De meeste sleutelkluizen zijn makkelijk van buitenaf te zien en te openen. Voor een inbreker kan dit een extra motivatie zijn. Het aantal inbraken via sleutelkluisjes is relatief klein, schatting is ongeveer 600 keer ten opzichte van meer dan 70.000 woninginbraken. Maar dat juist mensen met een (tijdelijke) beperking slachtoffer worden, maakt het extra erg. Er is ook sprake van een stijgende trend.

Kies voor een gecertificeerd sleutelkluisje
Gebruik bij voorkeur een sleutelkluis met minimaal een SKG**-certificering. Lees meer over sleutelkluisjes en bekijk de video.


met