Nieuws over veilig wonen terug naar het nieuws overzicht

Extra veiligheid in en om huis met een camera

14 januari 2015

Als je zelf niet thuis bent wil je graag een oogje in het zeil kunnen houden. Camera’s helpen om gewenste en ongewenste gasten snel te herkennen. Je kun zelf je woning in de gaten houden, of dit professioneel laten doen. Er zijn zelfs camera’s die gezinsleden herkennen.
 
Steeds vaker worden beveiligingscamera's ingezet om de beveiliging van woningen te vergroten. Het is een aantoonbaar (preventief)middel tegen diefstal, vandalisme en overvallen.
 
Camerabewaking in en om je huis kan gaan om één enkele beveiligingscamera voor preventie, of om meerder camera's die samen een bewakingssysteem vormen. Camera’s gekoppeld aan een inbraakalarminstallatie zorgen voor een extra snelle (real time) herkenning, melding en actie.
 
 
Camera’s die gezinsleden herkennen
De techniek gaat razend snel. Zo zijn er al intelligente camera’s die al je gezinsleden herkennen, of de hond en je de namen bezorgt van degenen die je huis binnenkomen. Geen uitgebreid en waterdicht beveiligingssysteem, maar een eenvoudig apparaat zo groot als een colablikje, dat je bijvoorbeeld in je woonkamer neerzet. De privacy instellingen zijn volledig manueel in te stellen, als je enkel bezorgd bent over je jongste kind of over een inwonende oudere dan krijg je enkel van hen meldingen.
 
 
Gekoppeld aan uw mobiel of meldkamer
Dankzij de inzet van camerabeveiliging in en om je woning kunnen gewenste en ongewenste gasten snel worden herkend. Beelden van de tuin en om het huis geven al een melding voordat men bij de gevel staat. Inbraken en pogingen worden direct doorgemeld en opgevolgd. Dit kun je zelf regelen of via een gecertificeerde meldkamer laten lopen. Zo voorkom je dat dieven ongemerkt je huis benaderen of hun slag kunnen slaan in je huis.
 
 
Ook camera’s vragen om maatwerk
Geen huis en situatie is hetzelfde. Gebruik een speciaal samengestelde camera-set voor een goede beveiliging of laat je adviseren door een erkende specialist in camerabewaking. Deze adviseert je over hoeveel, welke en waar camera’s het meest effectief kunnen worden ingezet. Of je beter kan kiezen analoog of IP, voor draadloos of bedraad. Al dan niet uitgebreid en gekoppeld met een volledig inbraakalarm- en/of toegangscontrole systeem.
 
 
Camera’s kopen voor veilig wonen
Er is veel prijs en kwaliteitsverschil tussen camera’s en systemen. Kies voor kwaliteit, want een vaag beeld, storing of vals alarm maken je woningbeveiliging niet echt effectief. Er zijn speciale sets voor thuis, binnen of buiten gebruik, verbonden aan mobiel of computer met opname mogelijkheden.
 
Camera’s kunnen ook goed worden gebruikt voor ‘toezicht’ ten behoeve van de veiligheid van je kinderen, hulpbehoevenden of ouders (domotica). Kortom er zijn volop mogelijkheden.


met