Nieuws over veilig wonen terug naar het nieuws overzicht

Elastiekjes, takjes inbrekers verzinnen steeds wat nieuws

31 oktober 2014

Afgelopen week is een nieuwe inbraakmethode ontdekt waarbij inbrekers elastiekjes aan de deurklink of raamsluiting bevestigen. Het elastiek schiet weg als de bewoner de deur of het raam opent.
 
Takjes, touwtjes en elastiekjes
Dit is volgens een politiewoordvoerder een voorbeeld van een nieuwe manier om te controleren of bewoners wel of niet thuis zijn. Deze manier was nog niet eerder gezien. Inbrekers verzinnen steeds nieuwe trucjes. Tuinhekjes en poortjes open laten staan, takjes tegen de voor- of achterdeur zetten en 1 voor 1 de buitenverlichting kapotmaken werden al regelmatig toegepast. Ook worden regelmatig kleine stukjes touw of een luciferhoutje tussen de deurpost en de deur geschoven.
 
Meer doen dan een bewoonde indruk
Het is dus oppassen geblazen en belangrijk niet alleen door middel van allerlei elektronica te suggereren dat je thuis bent. Bijvoorbeeld met timers op je verlichting. Ook een regelmatig bezoek aan je woning blijkt belangrijk. Vraag de buren de post uit je brievenbus te halen en deze via voor- of achterdeur ook echt in huis te leggen. Maar wel zodanig dat je oude kranten en post niet vanaf buiten te zien zijn natuurlijk.
 
Meer inbraakmethodes
Kijk voor meer inbraaktrucs, zoals flipperen en hengelen, bij onze veel gestelde vragen of bekijk de video’s

 
Woon veilig
Je huis veilig maken kun je zelf. Ikwoonveilig.nl helpt met informatie, de ‘ikwoonveilig’-app en online kwalitatief hoogwaardige beveiligingsprodukten voor een concurrerende prijs. Toch liever hulp van een gecertificeerd beveiligingsbedrijf? Neem dan contact op met Betecom.
 


met