Nieuws over veilig wonen terug naar het nieuws overzicht

Camera op ooghoogte in huis tegen inbrekers en overvallers

17 maart 2015

Je ziet het vaak bij ‘Opsporing verzocht’ of andere camerabeelden van een inbraak of overval: een beeld van bovenaf. Prima om de gebeurtenissen goed te kunnen volgen, maar niet goed voor de herkenning en daarmee ook de opsporing van de inbrekers en overvallens.
 
Een politiecommissaris in Groot Brittannië wil dat er in elk huis beveiligingscamera’s worden opgehangen. Dit moet helpen bij het opsporen van inbrekers (bron: beveiligingsnieuws.nl). Daarvoor zijn beelden nodig van het gezicht, niet van de kruin van de vandalen.Camera’s op ooghoogte
De commissaris wil bij arrestaties met behulp van gezichtsherkenningssoftware de gezichten van mensen vergelijken in een database met beelden van inbraken en overvallen. Hij adviseert mensen daarom om de bewakingscamera’s op ooghoogte te plaatsen.
 
Dat de camera’s laag hangen kan betekenen dat de criminelen de camera vernielen, maar volgens de politiechef denken de meeste criminelen daar niet over na en zijn ze vrij ongeorganiseerd. Bovendien kun je de camera’s ook camoufleren.
 
Extra camera bij de woning
Hoge camera’s kunnen in vergelijking minder eenvoudig worden beschadigd en hebben als voordeel dat ze een overzicht van de omgeving hebben. Daarom is bij voorkeur een extra camera voor de gezichtsherkenning gewenst, maar wie een extra camera te duur vindt krijgt het advies om de camera op gezichtshoogte te plaatsen. Let bij aanschaf ook op de beeldkwaliteit van de camera (scherpte en lichtgevoeligheid).
 
Camerabewaking in en om huis
Camera’s zijn er in vele soorten en maten. Denk vooraf goed na over het doel van de bewakingscamera. Dat bepaalt of u camera’s binnen uw woning of juist buiten nodig heeft en van welke kwaliteit. Kunt u volstaan met een enkele camera of heeft u er meerdere nodig, gekoppeld aan een camerasbewakingsysteem? Bedraad of juist draadloos? Ook de alarmopvolging moet u goed regelen.
 
Meer weten over camerabewaking?
Kies bij de aanschaf van bewakingscamera’s voor goede kwaliteit (beeld, licht en behuizing) als u meer van uw camera verwacht dan alleen een vaagbeeld van de gebeurtenissen. Laat u adviseren over camerabewaking door een deskundig beveiligingsbedrijf of koop zelf één of meer camera’s als onderdeel van uw woningbeveiliging.


met