Nieuws over veilig wonen terug naar het nieuws overzicht

Actiedag 11 december 1 dag geen woninginbraken

08 december 2014

Op 11 december 2014 organiseert het burgerinitiatief 1DagNiet net als in 2013 een landelijke actiedag tegen woninginbraken. Tijdens 1DagNiet roepen ze samen met jou inbrekers een halt toe. Met steun van politie en overheden. Eén dag geen woninginbraken: #1dagniet
 
 
Landelijk burgerinitiatief tegen woninginbraken op herhaling
Vorig jaar organiseerden drie politiemedewerkers vanuit hun rol als burger het burgerinitiatief 1DagNiet, een landelijke actiedag tegen woninginbraken. Op 11-12-’14 gaat 1DagNiet op herhaling. Opnieuw streven de initiatiefnemers met wijkbewoners, wijkagenten, bedrijven, overheden en instellingen naar een inbraakloze dag.
 
Op deze manier wil men bewustwording rond woninginbraken onder inwoners van Nederland vergroten en daarnaast bijdragen aan sociale verbindingen in de wijken.
 
Concreet motiveert 1DagNiet inwoners van Nederland om na te denken over positieve initiatieven die zij in of rond hun eigen huis, straat of wijk kunnen organiseren die de kans op inbraak sterk doen verminderen. Doe ook mee. Zet je tips op Twitter (#1dagniet), organiseer een spontane actie.
 
 
Woningbeveiliging tips tegen woninginbraken
Lees wat jij kunt doen om je woning te beschermen tegen inbraak. Op de website 1DagNiet.nl
vind je meer tips van experts en acties die anderen op 11 december doen aan preventie woninginbraak. 


met