Nieuws over veilig wonen

BEZIG MET LADEN
 • Veiligebuurt-app helpt tegen inbraak woning

  Veiligebuurt-app helpt tegen inbraak woning
   
  Buurtpreventie voorkomt 30% van de inbraken. Woninginbraak in de buurt? Je hoort het allemaal via de Veiligebuurt-app of de lokale Whatsapp-groep. Je ontvang belangrijke meldingen van je buren, Politie, Burgernet, AmberAlert en meer…. Verdacht persoon gezien? Help een heterdaadje te pakken en deel een signalement of een vluchtrichting, zodat de Politie de dader snel weet te vangen.

  lees meer
 • Eerder donker? Licht aan en deur op slot

  Het wordt weer wat eerder donker. Gaat u vroeg in de ochtend of ’s avonds het huis uit? Houd het licht aan en doe de deur op slot!

  lees meer
 • Camera bewaakt je thuis tijdens de vakantie

  Huis en haard achterlaten voor je welverdiende vakantie blijft een lastig moment. Met camerabewaking in en om huis gaat u een stuk relaxter op pad. Ook buiten de vakanties.

  lees meer
 • Hoe veilig is jouw buurt?

  Hoe veilig is jouw buurt? Check de misdaadcijfers in jouw buurt van woninginbraak, diefstal, overval e.d. Uit de AD Misdaadmeter over 2017 blijkt de criminaliteit in Nederland verder te zijn gedaald, Amsterdam wederom koploper is en de criminaliteit op het platteland minder hard daalt dan in de steden. Hoe veilig is jouw gemeente en wat doe je eraan?

  lees meer
 • CO-vergiftiging in huis moeilijk te herkennen

  Koolmonoxide is een sluipmoordenaar. Slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging hebben vaak al langer last van de symptomen. Deze lijken op die van griep. Hoe herken je CO-vergiftiging en bescherm je jezelf en huisgenoten er tegen in huis?

  lees meer
 • Roken belangrijkste oorzaak fatale woningbrand

  De Brandweeracademie van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) verzamelt structureel data over fatale woningbranden in Nederland. Lees meer over de oorzaken.

  lees meer
 • Groter risico op woninginbraak bij storm, wind en regen?

  Tijdens slecht weer loop je liever niet buiten. Bij storm, wind en regen hoor je ook minder door de intense natuurgeluiden. Vergroot dit de kans op woninginbraak? Hoe zit dat?

  lees meer
 • Een veilige en goed beveiligde woning, wie wil dat nu niet?

  Maar hoe weet u nu zeker dat uw huis is opgewassen tegen alle trucs van het inbrekersgilde? Natuurlijk kunt u zelf uw beveiliging oppakken, maar dan kunt u voor vervelende verrassingen komen te staan. Want beveiliging is een vak en goede woningbeveiliging vraagt om maatwerk.

  lees meer
 • Onze tips voor een brandveilig oud en nieuw

  Oud en nieuw vieren is superleuk. Zorg dat u het ook brandveilig doet. Jaarlijks vallen er onnodig veel slachtoffers en ontstaat voor miljoenen euro’s brandschade. Lees onze tips voor veilig afsteken van vuurwerk en oliebollen bakken.

  lees meer
 • Inbraak in je schuur, al snel duur

  40% Van de Nederlanders vindt hun losse schuur of berging slecht beveiligd. Toch staan ze vaak vol dure spullen, zoals fietsen, gereedschap, buitenkeukens en tuinmeubelen. De gemiddelde waarde bedraagt bijna € 3.500 maar loopt snel op met het groeiende aantal elektrische fietsen in Nederland. Dat weten inbrekers ook en zonder deugdzame inbraakpreventie kunnen ze eenvoudig toeslaan.

  lees meer
 • Alleenstaande vaker slachtoffer fatale woningbrand

  Bijna 70% van de slachtoffers van alle fatale woningbranden in 2016 bestond uit alleenstaanden. Ouderen alleenstaanden zijn extra kwetsbaar. Een rookmelder en het gesloten houden van de slaapkamerdeur helpen het risico op fatale afloop bij woningbrand te verkleinen.

  lees meer
 • Op slot, maar niet veilig

  14 september 2017
  Op slot, maar niet veilig

  Je deur zit netjes op slot. Toch is een inbreker u te slim af. Cilindertrekken komt steeds vaker voor. De inbreker trekt de cilinder of kern van de cilinder gewoon uit je deur. Hoe voorkomt u dat?

  lees meer
 • Sigaret oorzaak nummer 1 fatale woningbranden

  ‘Roken is dodelijk’ staat op de pakjes vermeld. Ook als het gaat om woningbrand. Roken is nog steeds de belangrijkste oorzaak van fatale woningbranden. Woningbranden komen vaak voor, zo’n 13 keer per dag.

  lees meer
 • Koolmonoxide sluipmoordenaar in huis

  Jaarlijks maakt koolmonoxide (CO) slachtoffers, meestal in huis. Iedereen met een Cv-ketel, geiser, kachel of open haard in de woning loopt gevaar op koolmonoxidevergiftiging. Ventileer voldoende, plaats een CO-rookmelder en controleer jaarlijks uw verwarmings- en beveiligingsapparatuur.

  lees meer
 • Minder aangiftes criminaliteit. Maar blijf waakzaam

  Uit de nieuwste editie van de AD Misdaadmeter blijkt, dat de criminaliteit in Nederland daalt (aangiftes 8% minder). In de grote stad liep de misdaad sneller terug dan op het platteland. Amsterdam blijft koploper. Hoe veilig is uw gemeente en wat doe jij eraan?

  lees meer
 • Een inbreker is zo binnen. Hoe en wat doe je eraan?

  Het is soms schokkend eenvoudig om een woning binnen te komen. Je denkt misschien dat dit alleen gebeurt bij de buren, maar in deze video zie je hoe makkelijk het soms is. Ook wordt duidelijk uitgelegd wat je er aan kunt (laten) doen. Neem even een paar minuten de tijd en je weet hoe je het inbrekers lastig kunt maken.

  lees meer
 • Bewoners en politie oefenen met oppakken inbrekers

  Burgers worden steeds actiever bij het voorkomen en oplossen van inbraken. Denk aan 112-melding, buurtpreventie en deelname aan Burgernet of WhatsApp-groepen. Prima, maar hoe voorkom je ongewenste acties?

  lees meer
 • Sluit binnendeuren in huis en verdubbelen je vluchttijd bij brand

  Brand in huis gebeurt vaker dan je denkt, bovendien slaat brand snel om zich heen. Binnen een paar minuten staat je huis in lichterlaaie. Houd daarom binnendeuren in huis dicht en creëer kostbare tijd die levens redt!

  lees meer
 • Feestdagen, feest voor inbrekers

  De feestdagen komen eraan. Gezellig samen rond de kersboom, naar de kerstviering in de kerk, op vakantie, feesten en vuurwerk. Maar ook de beste dagen voor inbrekers. Je laat je huis en haard in deze periode vaker onbeheerd achter dan in andere dagen. 

  lees meer
 • Sleutelkluisjes, niet altijd veilig wonen

  Mensen die afhankelijk zijn van thuiszorg of andere hulp, gebruiken vaak een sleutelkastje. Wees voorzichtig. Inbrekers slaan hun slag. Gebruikt altijd een SKG**-gecertificeerd sleutelkluisje.

  lees meer
 • Avondje uit? Licht aan en deur op slot

  Het wordt weer wat eerder donker. Ga je een avondje uit? Houd het licht aan en doe de deur op slot! Laat je huis en haard met een gerust hart veilig achter.

  lees meer
 • Aantal woninginbraken daalt, maar het blijft oppassen

  Uit cijfers blijkt dat het aantal inbraken het laatste kwartaal daalde t.o.v. vorig jaar. Maar iedere inbraak blijft er één teveel. Het zal jouw woning maar net zijn.

  lees meer
 • Ga gerust op vakantie, de camera bewaakt uw thuis

  Het blijft spannend wanneer je huis en haard achterlaat voor je welverdiende vakantie. Met camerabewaking in en om huis ga je een stuk relaxter op pad. Ook buiten de vakanties.

  lees meer
 • Op vakantie? Doe alsof je thuis bent!

  De tijd van vakantie en dagjes weg breekt weer aan. Een toptijd voor jou, maar ook voor inbrekers. Wat kun je doen om jouw woning en dierbare bezittingen goed beveiligd achter te laten? Ga aan de slag en wacht niet tot het te laat is! Goed beveiligde woning én oplettende gedrag zorgen voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak.

  lees meer
 • Hoe veilig is het in mijn gemeente?

  Uit de 15-de editie van de AD Misdaadmeter blijkt, dat de criminaliteit in Nederland daalt en verschuift naar de regio. Landelijk nemen de misdaadcijfers af, maar in 95 Nederlandse gemeenten nam de criminaliteit juist toe het afgelopen jaar. Ook het gevoel van veiligheid lijkt niet echt te verbeteren. Hoe veilig is uw gemeente en wat doet u eraan?

  lees meer
 • Zonnepanelen niet langer veilig op uw woning

  Het aantal zonnepanelen dat van de daken van woningen wordt gestolen, neemt snel toe. Steeds meer Nederlanders hebben panelen op hun dak laten plaatsen. Dieven weten daar wel raad mee. De schade loopt snel op, want een paneel kost al snel tussen € 200 en € 600 per stuk.

  lees meer
 • Voorschot schadevergoeding ook bij inbraak

  Vanaf 1 januari kunnen slachtoffers van misdrijven bij de overheid aankloppen voor een voorschot op hun schadevergoeding. Zij hoeven daardoor niet meer jaren op hun geld te wachten, als daders niet betalen.

  lees meer
 • Tips brandveilige kerstfeestdagen in huis

  Kerst is een prachtige tijd, maar helaas gebeuren er ook veel ongelukken rond de kerstdagen. De brandweer rukt in deze tijd van het jaar vaker uit dan gemiddeld. Wil je de kans op brand tijdens de kerstfeestdagen verkleinen? Bekijk dan de volgende tips.

  lees meer
 • Een brandveilig huis, wie wil dat niet?

  Gebruik de Woningcheck-app van de brandweer
   
  Brand in woningen komt nog te vaak voor. Jaarlijks hebben zo’n 6.000 huishoudens te maken met brand. Met alle gevolgen van dien. Vaak is brand te voorkomen of de schade te beperken. Check je woning en neem brandpreventie maatregelen.

  lees meer
 • Goede woningbeveiliging vraagt maatwerk

  Een veilige en goed beveiligde woning, wie wil dat nu niet? Maar hoe weet je nu zeker dat je huis is opgewassen tegen alle trucs van het inbrekersgilde? Natuurlijk kun je zelf je beveiliging oppakken, maar dan kun je voor vervelende verrassingen komen te staan. Want beveiliging is een vak en goede woningbeveiliging vraagt om maatwerk.

  lees meer
 • Veilig BBQ-en? Zo wordt het nog veiliger

  Brand in uw woning door een omvallende BBQ of heftige brandwonden door het verkeerd aansteken ervan. Het komt dagelijks voor. Pas dus op en zorg dat u kleine blusmiddelen bij de hand hebt. Lees meer

  lees meer
 • Ga met een gerust gevoel op vakantie. Installeer nu camerabewaking tegen woninginbraak!

  Het is weer zomer en de vakantie staat voor de deur. Altijd weer een lastig moment om je woning vol waardevolle spullen voor een langere periode onbeheerd achter te laten. Met camerabewaking kun je met een gerust gevoel afreizen en van je vakantie genieten. Wij vertellen hoe je inbrekers de baas blijft deze zomer.

  lees meer
 • 5 Simpele tips om inbraak in je woning te voorkomen

  De zon is weer aan het schijnen en dan laten we al gauw de deur en ramen openstaan als we even weg zijn ...

  lees meer
 • Impact woninginbraak vaak onderschat

  Veel Nederlanders onderschatten de impact van woninginbraak. Na wat papierwerk, wordt de schade hersteld en gaat het leven verder als vanouds. Een flinke misvatting blijkt uit onderzoek.

  lees meer
 • Camera op ooghoogte in huis tegen inbrekers en overvallers

  Je ziet het vaak bij ‘Opsporing verzocht’ of andere camerabeelden van een inbraak of overval: een beeld van bovenaf. Prima om de gebeurtenissen goed te kunnen volgen, maar niet goed voor de herkenning en daarmee ook de opsporing van de inbrekers en overvallens.

  lees meer
 • Rookmelder en koolmonoxidemelder een MUST voor iedere woning

  In Frankrijk is het vanaf maart verplicht: een rookmelder in je huis. Huiseigenaren zijn verplicht rookmelders te plaatsen. In Nederland zijn rookmelders alleen verplicht in nieuwbouwwoningen, maar wie verstandig is, zorgt altijd voor een rookmelder in huis. En een koolmonoxidemelder, want naast rook is ook koolmonoxide een sluipmoordenaar.

  lees meer
 • Voor wie doe jij de deur open?

  Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters je proberen te beroven van je geld, waardevolle spullen, sieraden, handtas of bankpas. Ze ogen vaak betrouwbaar. Zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn, van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of vragen je of hun kind naar het toilet mag. Trap er niet in, want beroving door een ‘babbeltruc’ komt helaas steeds vaker voor.
   

  lees meer
 • Extra veiligheid in en om huis met een camera

  Als je zelf niet thuis bent wil je graag een oogje in het zeil kunnen houden. Camera’s helpen om gewenste en ongewenste gasten snel te herkennen. Je kun zelf je woning in de gaten houden, of dit professioneel laten doen. Er zijn zelfs camera’s die gezinsleden herkennen.

  lees meer
 • Nieuw voor brandpreventie in je woning

  Het nieuwste preventie in de strijd tegen woningbrand is een sprinklerinstallatie voor in huis. Gewoon op de waterleiding. De eerste resultaten zijn positief.
   

  lees meer
 • Actiedag 11 december 1 dag geen woninginbraken

  Op 11 december 2014 organiseert het burgerinitiatief 1DagNiet net als in 2013 een landelijke actiedag tegen woninginbraken. Tijdens 1DagNiet roepen ze samen met jou inbrekers een halt toe. Met steun van politie en overheden. Eén dag geen woninginbraken: #1dagniet

  lees meer
 • Zet je alarm altijd AAN als je weggaat!

  Je kunt veel doen aan inbraakpreventie. Maar zijn ze eenmaal binnen, dan is het zaak dit zo snel mogelijk te signaleren met een inbraakalarmsysteem. Velen hebben zo’n alarm, maar zetten het zelden aan. Dan heeft het natuurlijk weinig zin. Maak hierover goede afspraken thuis. Zo voorkom je dat dieven ongestoord hun slag kunnen slaan.

  lees meer
 • Rook doodt, hang nu een rookmelder op!

  Om jezelf en je woning te beveiligen tegen brand moet je vooral iets DOEN! Dat is de boodschap in de nieuwe brandpreventie video van de Amsterdamse brandweer. Bijvoorbeeld een rookmelder ophangen, want ‘rook doodt!’.

  lees meer
 • Elastiekjes, takjes inbrekers verzinnen steeds wat nieuws

  Afgelopen week is een nieuwe inbraakmethode ontdekt waarbij inbrekers elastiekjes aan de deurklink of raamsluiting bevestigen. Het elastiek schiet weg als de bewoner de deur of het raam opent.

  lees meer
 • Oudere woont veiliger met simpele maatregelen

  ‘Ouderen kunnen de kans slachtoffer te worden van een overval, inbraak of brand kleiner maken met vaak simpele maatregelen’, zegt Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Hoe doe je dat dan?

  lees meer
 • Woningbeveiliging moet wel praktisch blijven

  Woningbeveiliging moet wel praktisch blijven
   
  Om je woning te beveiligen tegen inbraak of brand kun je ver gaan. Je hoeft er geen bunker van te maken. Neem de juiste maatregelen.
   

  Je hoeft niet te overdrijven. 
  Het moet vooral praktisch blijven.

  lees meer
 • Woninginbraak is een heftige ervaring

  Een woninginbraak meemaken is een heftige ervaring. Je weet dat pas echt als je het hebt meegemaakt. In deze video kun je meevoelen hoe het is als er in je huis wordt ingebroken. Wacht niet met de beveiliging van je huis tot het zover is. Neem tijdig maatregelen.

  lees meer
 • Verminder zelf het risico van inbraak in je huis

  Voorkom inbraak in je woning. Je huis beveiligen tegen inbraak kun je zelf. Het begint bij een goede organisatie en goed hang- en sluitwerk. Wil je meer inbraakpreventie? Installeer dan een inbraak alarminstallatie. Koop wel de juiste spullen en plaats ze op de juiste wijze. Lees hoe >>

  lees meer
 • Tips inbraakpreventie woninginbraken

  Bekijk deze video met preventie tips tegen inbraak in je woning. Woningbeveiliging tegen woninginbraak kun je zelf goed regelen. Met de drie L's: licht, lawaai en lang werk.

  lees meer
 • 'Nederlanders maken het inbrekers te gemakkelijk'

  Het aantal woninginbraken neemt gelukkig af blijkt uit recente gegevens. Toch kost het dieven nog steeds weinig moeite om binnen te komen, zegt de politie. Dat ligt vaak aan simpele dingen die huiseigenaren kunnen doen en laten...

  lees meer
 • Inbrekers gaan niet met vakantie

  De vakantieperiode staat voor de deur. Een tijd van heerlijk luieren aan het strand, lekker eten en drinken en mooie steden bekijken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. 

  lees meer
 • WK-actie verlengd. Win de officiele WK-bal of WK-shirt bij Ikwoonveilig.nl

  GEFELICITEERD! En de winnaars van onze WK-actie zijn bekend: Maaike van de Laak wint de officiële Adidas WK bal Brazuca en Charlotte Weidemann het authentic thuisshirt 14/16 van het Nederlands elftal.

  lees meer
 • Meer dan 200 woninginbraken per dag

  Uit onderzoek van politiebronnen door RTL blijkt dat de afgelopen 3 maanden bijna 19.000 keer is ingebroken in Nederland. De infographic laat zien dat gemiddeld iedere 6 minuten een inbraak wordt gepleegd. Per inbraak wordt gemiddeld € 3.000 buitgemaakt. Misschien nog wel belangrijker dan dat is de emotionele schade die een inbraak in je huis met zich meebrengt.

  lees meer
 • Nieuw: gratis app Ik woon veilig helpt je woning te beveiligen

  Afgelopen jaar werd in Harderwijk en Hierden totaal 222 maal ingebroken in woningen en 30 maal aangifte gedaan van diefstal uit een garage of schuur. Gemiddeld telt Nederland één wijkagent op 5000 inwoners. Hoog tijd om zelf iets te doen aan de beveiliging van je woning. Dat kan met de nieuwe gratis app ‘Ik woon veilig’.

  lees meer
 • Inbrekers ontdekken het platteland

  Uit de Misdaadmeter 2014 van het AD blijkt dat Nederland opnieuw veiliger is geworden. Er waren minder aangiften, maar er zijn enorme verschillen per gemeente. Juist grote gemeenten blijken grote stappen te hebben gemaakt in het bestrijden van criminaliteit. De boef heeft het dorp ontdekt: veel vaker steeg daar de criminaliteit. Met een gemiddelde van 1 agent op 5.000 inwoners is het verstandig vooral ook zelf je veiligheid te vergroten.

  lees meer
 • Veilig wonen als inbrekers de zomer in hun bol hebben

  Nu we al lekker kunnen genieten van zomerse temperaturen, zwaaien overal de ramen en deuren open. Waakzaamheid is echter geboden. “Want gelegenheid maakt de dief”, waarschuwt  Joop van der Waal, expert bij de politie op het gebied van woninginbraak. “De politie wil er alles aan doen om inbrekers te pakken.  Maar vooral in het handelen van bewoners valt nog veel te verbeteren.”

  lees meer
Altijd op de hoogte

met